GESCHIED- EN HEEMKUNDIGE KRING VAN LANDEN vzw

GESCHIED- EN HEEMKUNDIGE KRING VAN LANDEN vzw

dinsdag 4 juni 2013

'Twiede' verhalenwandeling Attenhoven schot in de roos

Gie Swolfs verschaft uitleg over de voormalige Petrushoeve
 of Blauwe hoeve

ATTENHOVEN - Meer dan honderd deelnemers gaven present voor de tweede verhalenwandeling, ingericht door de Bende van Jonker Jan van Attenhoven. De organisatoren zagen zich verplicht de deelnemers in twee groepen te verdelen. 


Wij volgden de groep van Gie Swolfs die ruim 55 personen telde. De wandeling startte om 14 uur aan de voormalige pastorie en liep via de St.-Petrusstraat, Lindestraat, Bonsteeg, Kaasstraat, Attenhovensestraat, Nieuwstraat, Witbornstraat, A. Robijnsstraat, Dorpsstraat, Jonker Janlaan, Velmseweg om zo rond 17 uur via de Dorpsstraat terug te keren naar de pastorie. 

De deelnemers kregen een variatie van historische, plaatsnaamkundige en folkloristische feiten geserveerd, alleszins gesmaakt door jong en oud. Gie Swolfs ontsluierde een reeks geheimen van de pastorie, de Petrushoeve, de St.-Antoniuskapel, het Watergat, de Witte Kapel, het Tiendenhof, het Gasthuis, de Keskenssteeg, de Lazarij, de Armentafel, de Trulle, de Goemanshoeve, 't Smidshof, de vroegere gemeenteschool, de Gapaard, de voormalige hoeve Higuet en zoveel meer. 

In de voormalige pastorie, nog in volle restauratie, werd een kleine tentoonstelling gehouden met archieffoto's en kadastrale kaarten van Attenhoven, samen met een digitale voorstelling van de voorbije activiteiten van de Bende.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten