GESCHIED- EN HEEMKUNDIGE KRING VAN LANDEN vzw

GESCHIED- EN HEEMKUNDIGE KRING VAN LANDEN vzw

dinsdag 26 mei 2015

Gallo-Romeinse tumuli herwinnen vroegere glorie


De Bortombe van Walsbets (foto 18/05/2015, G. Wemans)

Wie vanuit Gingelom richting Landen rijdt valt al dadelijk het ongewone zicht op van de eeuwenoude Walsbetse grafheuvel, in eer hersteld door het verwijderen van de verwilderde vegetatie. 

“De herwaardering van de tumuli past in het kader van het terug zichtbaar maken van het rijke erfgoed in Landen. We willen hiervan een interlokaal verhaal maken. Samen met omliggende gemeenten Gingelom en Tienen willen we onze streek hiermee in de kijker plaatsen en het unieke van het verhaal achter de tumuli terug naar voor brengen”, zegt schepen van cultuur en toerisme Bart Jan De Vos. “We willen de aandacht van de Landenaar trekken op de geschiedenis die zich heeft afgespeeld op de gronden waar zijzelf dagdagelijks hun leven leiden.” Het budget betreft in eerste instantie de opruiming van de tumuli, nadien volgt de inrichting van de site. Aangezien het hier om Zen-monument gaat, krijgt de stad Landen tachtig procent van de investeringen terug van de overheid.

Lees meer over de Bortombe van Walsbets op onze website: 

1 opmerking:

  1. New micro touch titanium trimmer - Techno-Graphics - Tutor
    Our new micro touch titanium trimmer features the same titanium iv chloride three-dimensional printing rainbow titanium technology as an original ABS. ridge titanium wallet Rating: 5 burnt titanium · ‎1 review sia titanium

    BeantwoordenVerwijderen