GESCHIED- EN HEEMKUNDIGE KRING VAN LANDEN vzw

GESCHIED- EN HEEMKUNDIGE KRING VAN LANDEN vzw

donderdag 25 juli 2013

Jaarlijkse molendag en ambachtenmarkt te Landen

Heemkundige tentoonstelling hoeve Goyens Landen



Heb je zin om de ‘goeie oude tijd’ nog eens te beleven? Kom dan op 4 augustus 2013 tussen 13 u en 18 u naar de jaarlijkse molendag en ambachtenmarkt rondom het bezoekerscentrum Rufferdinge te Landen. 


Je maakt er traditioneel kennis met een aantal ambachten uit de goede oude tijd, aangevuld dit jaar met een imker en een steenkapper. Op het binnenplein wordt een heuse middeleeuwse ambachtenmarkt georganiseerd. De twee haantjes van ‘Circus in beweging’ komen van hun stok om op hun springstelten rond te dartelen tussen het publiek. Je wordt tevens rondgeleid in de molen, voor de gelegenheid in werking. 

De Geschied- en Heemkundige Kring Pepijn@Landen brengt het landbouwbedrijf van Guillaume Goyens tijdens de periode 1946-1947 terug tot leven via een unieke tentoonstelling in de kleine loods. Met zijn 43 ha behoorde deze Landense hoeve tot de best uitgeruste van de regio, met continue inbreng van aangepaste technieken en werkmethoden. De tentoonstelling wordt opgevrolijkt met toepasselijke stukken uit de erfgoedcollectie van de kring. 

Hoeve Goyens begin jaren 1950: even verpozen tijdens de oogst

De allerkleinsten kunnen rekenen op de nodige animatie: kindergrime, springkasteel, airtrack, een ballonnenclown en een workshop circustechnieken, aangevuld met een nieuw type springkasteel ‘de circustrein’. Laat je verleiden tot een gratis huifkartocht en geniet van de kleurenpracht van het Haspengouwse landschap. 

Wil je wat uitrusten? Dan kan je even verpozen met een natje en een droogje in de aanpalende gezellige taverne. 

Info: diensttoerisme@landen.be - info@ghklanden.be – tel. 011 88 34 68, Molenberg 4 3400 Landen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten