GESCHIED- EN HEEMKUNDIGE KRING VAN LANDEN vzw

GESCHIED- EN HEEMKUNDIGE KRING VAN LANDEN vzw

donderdag 28 november 2013

Koninklijke harmonie van Hollain hartelijk ontvangen te Landen


Afgelopen zaterdag 16 november 2013 werd de Royale harmonie communale van Hollain (Doornik) ontvangen in het stadhuis van Landen. Gastheer schepen Bart Jan De Vos sprak de enthousiaste gasten toe en bood hen een receptie aan. Zij genoten ’s middags van een rijk gevulde Haspengouwse schotel in de villa van ’t Park. 

Heemkundige kring Pepijn@Landen steekt handje toe

Nadien werd de groep door Fabienne Descamps van de Geschied- en Heemkundige Kring Pepijn@Landen ondergedompeld in het lokale erfgoed, gevolgd door een trip met stadswandeling in Tongeren. 

Nieuwe dirigent scoort meteen

De avond werd afgesloten met een dubbelconcert met optreden van beide harmonieën in de Lambertuskerk te Walshoutem. De Concertband Landen wist zich vorige maand in de provinciale Vlamowedstrijden met een puik resultaat opnieuw te plaatsen in eerste afdeling voor harmonieorkesten. Voorzitter Lut Vrancken: “Het mooie resultaat kwam er door de gedreven inzet van alle muzikanten, maar toch in het bijzonder door Mark Knuts, die al een paar jaar dirigent van de Jeugdconcertband was en recentelijk ook de Concertband Landen onder zijn hoede nam.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten