GESCHIED- EN HEEMKUNDIGE KRING VAN LANDEN vzw

GESCHIED- EN HEEMKUNDIGE KRING VAN LANDEN vzw

woensdag 5 november 2014

Rien Van Meensel vertelt het verhaal over een 13-jarige jongere in W.O.I


De vertelnamiddag wordt georganiseerd door de Geschied- en Heemkundige Kring Pepijn@Landen i.s.m. de stad Landen en de provincie Vlaams-Brabant. Rien Van Meensel zal ons vertellen over het leven van gewone mensen tijdens de oorlog op het ‘thuis’front. Zij wordt begeleid door Nele Gerard op diatonische accordeon. De kring projecteert simultane sfeerbeelden van deze oorlog te Landen. 


Een tijd waarin het ieder voor zich werd. “Een doodgewone jongen van dertien, die uitkijkt naar een spannende vakantie in 1914. Maar dan breekt de hel los. Eerst zijn er de gewelddaden van de invallende Duitsers en de eerste veldslagen. Dan worden mensen weggevoerd naar Duitsland. Hele dorpen lijken onthoofd. De volgende jaren hangt er over ons landje een sombere sfeer. Mensen lijden honger, schoolsoep en voedselcomités ontstaan. Kinderen in klompen lopen op straat in de weg en beseffen het gevaar niet. In Vlaamse velden, maar dan over een gewone familie… “, zegt ondervoorzitster Arlette Christiaens. 

Je wordt nadien ook uitgenodigd op de opening van de tentoonstelling van de kring over W.O.I om 17 u (zie De Weekspiegel) in het BC Rufferdinge. 
Zondag 16 november 2014. GC Amfi, Stationsstraat 30 Landen, 14 u. Inkom, gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten