GESCHIED- EN HEEMKUNDIGE KRING VAN LANDEN vzw

GESCHIED- EN HEEMKUNDIGE KRING VAN LANDEN vzw

woensdag 5 november 2014

Tentoonstelling Jacques Debroux over de ‘Groote Oorlog’

Zeefdruk ‘Felix’ als huldebetoon aan gesneuvelden

Jacques Debroux en Felix Jacoby

De tentoonstelling, georganiseerd door de Geschied- en Heemkundige Kring Pepijn@Landen in het bezoekerscentrum Rufferdinge, toont een selectie rond het thema ‘De Groote Oorlog’. Geen historische feiten, maar begrippen als lijden, angst, conflict en overleven vormen de invalshoek. 


“Aanleiding voor de tentoonstelling was de vraag van zeefdrukker Rudi Jacoby om een prent te maken, geïnspireerd op een familielid. Een neef van zijn grootvader sneuvelde op 18 augustus 1914 in Grimde tijdens de gevechten aan de Getelinie. Sergeant Felix Jacoby wordt gehuldigd op verschillende monumenten in Landen. De tentoongestelde prent ‘Felix’ is een huldebetoon aan de vele onbekenden die tegen wil en dank in ‘De Groote Oorlog’ terecht gekomen zijn. Een prent over verloren dromen…”, zegt voorzitter Georges Wemans. Zowel Jacques Debroux als Rudi Jacoby hebben wortels in Landen. Zij voelen deze tentoonstelling aan als een beetje ‘thuiskomen’. De Leuvenaar Jacques Debroux is sinds 1992 als zelfstandig graficus aan de slag. Hij is op de eerste plaats tekenaar. Ook Rudi Jacoby woont in Leuven en werkt er als zeefdrukker. Als autodidact ambachtsman stelt hij zijn ervaring in dienst van kunstenaars. 

De tentoonstelling loopt van 16 t.e.m 28 november 2014 in het Bezoekerscentrum Rufferdinge (di. – vr. 13 u – 16 u; zo. 14 u -17 u). info@ghklanden.be of 011 88 34 68.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten